Hlavní obsah

Opilého řidiče kamiónu zastavila policie devadesáti výstřely

Novinky, zkr
Bělorusko

Honička jako z akčního filmu se odehrála minulou neděli na západě Běloruska. Opilý řidič kamiónu, který převážel osobní auta, ujížděl policii a ani po opakovaných výzvách k zastavení svou zběsilou jízdu neukončil. Nakonec ho policisté zastavili devadesáti výstřely ze služebních zbraní, informoval server Běloruskij portal.

BEZ KOMENTÁŘE: Opilý řidič kamiónu ujížděl policistům, ti po něm devadesátkrát vystřeliliVideo: LiveLeak.com

 
Článek

Třicetiletý řidič je zaměstnancem městské dopravní společnosti. Nejprve naboural automobil stojící u chodníku a svědek jeho čin nahlásil na policii. Okamžitě za ním tedy vyjeli muži zákona z oddělení ve Slonimu v Gorodenské oblasti, kteří ho dostihli na dálnici M1.

Zapnuté majáky na policejních vozech ani výzvy opilce za volantem nezastavily. Přitom hrubě porušoval pravidla silničního provozu. Kromě jízdy pod vlivem alkoholu nedodržoval nejvyšší povolenou rychlost a několikrát vjel do protisměru.

Policisté se ho v jednu chvíli pokusili zastavit tím, že po kamiónu házeli kameny, ani tento pokus ale nevyšel. Nakonec museli sáhnout ke krajnímu řešení a po varovných výstřelech do vzduchu začali střílet po něm. Celkem vypálili zhruba devadesát ran, než ho donutili zastavit.

Řidič měl v krvi 1,9 promile alkoholu.

Reklama

Výběr článků

Načítám