Hlavní obsah

Vrak lodi vydal 300 let starý šperk

Novinky, vps

Potápěč Eric Schmitt, který se věnuje hledání pokladů, se může chlubit dalším nálezem. Nedaleko Floridy vytáhl z vraku lodi 300 let starý šperk. Jak se později ukázalo, jedná se o chybějící část náhrdelníku, který nosili španělští kněží, uvedla agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Potápěč našel ve vraku lodi poklad starý 300 letVideo: 1715 Fleet, Reuters

 
Článek

Schmitt a jeho rodiče hledají poklady již dlouhá léta. V poslední době se zaměřili na vraky konvoje 11 lodí, které v roce 1715 ztroskotaly kvůli hurikánu při cestě z Havany do Španělska. Loni tam zaznamenali velký úspěch, když našli mince v hodnotě 300 tisíc dolarů. [celá zpráva]

Částí šperku, který Schmitt vytáhl z vody v červnu, se zabývali španělští historici a došli k závěru, že sedí k jinému šperku, který byl nalezen před 25 lety. Jedná se o náhrdelník nošený španělskými kněžími. Jeho dnešní hodnota je zatím nejasná.

Šperk je teď v zástavě soudu. Stát Florida má nárok na 20 procent z hodnoty šperku, zbytek si mezi sebe rozdělí Schmitt a podnikatel Brent Brisben, jehož společnost vlastní práva na nakládání s vraky a umožňuje hledačům za podíl na nálezu lodě prohledávat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám