Hlavní obsah

V Číně mají atletickou dráhu s pravoúhlými zatáčkami

Novinky, vps

Sportovní činitelé z čínského okresu Tchung-che v provincii Chej-lung-ťiang si uřízli pořádnou ostudu. Před návštěvou pohlavárů komunistické strany modernizovali tamní stadión, aby na ně zapůsobili. Dopustili se však jedné zásadní chyby – zatáčky na atletické dráze udělali pravoúhlé. Prý už to na poslední chvíli nešlo jinak, uvedl server The Telegraph.

BEZ KOMENTÁŘE: Na čínském stadionu mají na dráze pravoúhlé zatáčky

 
Článek

Dráha s pravoúhlými zatáčkami vypadá až neuvěřitelně, ale opravdu na jinak prý pěkném stadiónu je. Její fotky a videa jsou hojně sdíleny na čínské sociální síti Weibo, stadión navštívil i štáb tamního televizního pořadu Newsnight, jehož členové se po dráze proběhli.

„Všechno vypadá skvěle, až na tu trať, která tedy opravdu neodpovídá standardu,“ řekl jeden z místních obyvatel reportérům.

Když se začali novináři pídit po tom, proč má atletický „ovál“ pravoúhlé zatáčky, dostalo se jim od zodpovědných činitelů jednoduchého vysvětlení.

Zástupci komunistické strany narychlo ohlásili kontrolní návštěvu, jenže v tu chvíli ještě nebyla hotová dráha. Původní povrch už byl opotřebovaný a správný vzor drah na něm nebyl vidět. Namalovat oválné čáry by se už nestihlo, na řadu tak přišly pravé úhly.

„Taky si myslíme, že je to ošklivé, ale pokud nám zástupci strany neřeknou, abychom to změnili, tak co s tím máme dělat?“ přiznal jeden ze sportovních činitelů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám