Hlavní obsah

Myslel si, že přišlo zemětřesení. Pak našel na zahradě kráter

Novinky, vps

Australan Lance Hart, který žije poblíž města Darwinu, si minulý čtvrtek v noci myslel, že nejspíš slyší zemětřesení. Blíže to nezkoumal a ráno šel normálně do práce. Až v sobotu zjistil, že má zhruba 50 metrů za domem obří díru v zemi, která připomíná kráter, informovala australská média.

BEZ KOMENTÁŘE: Muž objevil na zahradě obří kráter

 
Článek

„Říkal jsem si, co to sakra sousedi dělají, vždyť jsou 800 metrů daleko,“ řekl Hart pro zpravodajský server ntnews.com.au. Randál mu přišel jako zemětřesení. Místy to prý znělo jako hromobití, ale to v období sucha nepřicházelo v úvahu.

„Byla noc, jsem na venkově a nic jsem ve tmě neviděl, tak jsem se tím moc nezabýval,“ dodal 51letý Australan.

V sobotu se procházel po zahradě za domem a vzadu spatřil něco, co vypadalo jako stěna útesu. Když přišel blíž, spatřil díru v zemi, která má podle něj rozměry 30 x 40 metrů. Hloubku odhadl na 15 metrů.

Stromy zmizely

„Stálo tam pár celkem vzrostlých stromů, které beze stopy zmizely,“ naznačil Hart, že hloubka bude nejspíš ještě větší. Ještě dodal, že na místě propadu půdy předtím byla trhlina.

Server 9News uvedl, že podle místních nejsou takovéto propady půdy ničím neobvyklým. Ta na Hartově pozemku je ale s přehledem největší, jakou tam kdy viděli.

„Bude zajímavé sledovat, co se s tím stane v dalším období dešťů, kdy se díra naplní a její okraj se začne sunout dolů,“ dodal Australan.

Reklama

Výběr článků

Načítám