Hlavní obsah

Týraného slona osvobodili po 50 letech, brečel štěstím

– Uttarpradéš

Slon Raju, který prožil téměř celý svůj život v zajetí, byl po dlouhých letech konečně osvobozen. Jako malé slůně ho chytili pytláci, kteří jej následně prodali. Odmalička tak byl svázaný řetězy, trpěl hlady a často jej týrali. Záchranářům v indickém státě Uttarpradéš se však podařilo slona osvobodit.

Týraného slona osvobodili po 50 letech, brečel štěstím

 
Článek

Podvyživené zvíře osvobodil tým záchranářů z organizace pro ochranu zvířat Wildlife SOS. Jeho majitel k němu neměl žádné doklady.

Pro celý tým byla tato akce neuvěřitelně emotivní. Během vyproštění a záchranné operace si totiž všimli, že se po tváři slona valí slzy.

„Sloni jsou nejen majestátní, ale také velice inteligentní zvířata. Je také prokazatelné, že i oni mají své emoce a asi si dovedete představit, jak musel téměř půl století slon trpět. Kdybychom nepřišli, pravděpodobně by nikdy nepoznal, jaké to je chodit bez pout, je to opravdu žalostný případ,“ uvedl jeden z ochránců.

V současné době je Raju ve sloním centru v Mathuře, kde jej čeká dlouhý proces rehabilitace. Bude se muset také naučit lidem znovu důvěřovat, protože tentokrát mu chtějí všichni pomoci.

Jakmile se Raju zotaví, bude si užívat svobody v bezpečné rezervaci společně s dalšími zachráněnými slony.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám