Hlavní obsah

Smrtelně nemocný otec natočil pro svou dceru video, aby viděla, jak bojoval

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Darrenovi Mullerymu z Irska loni diagnostikovali rakovinu slinivky břišní v pokročilém stadiu. Naději na vyléčení mu lékaři nedali, nejdrtivější pro něj však bylo, že v tu dobu zrovna s manželkou čekali první dítě. Rozhodl se proto s nemocí rvát a na popud přátel natočil video, aby jeho dcerka viděla, jak bojoval.

Náš bojovník: Darren Mullery

 
Článek

Mulleryho manželka Danielle byla v době, kdy se dozvěděli zdrcující zprávu, ve čtvrtém měsíci těhotenství. Devětatřicetiletý obchodní zástupce tak i přes mizivé vyhlídky ani v nejmenším nemyslel na kapitulaci.

V říjnu loňského roku začal s chemoterapií, v prosinci pak přivítal na světě dceru Noelle. Jeho hlavním cílem teď je dožít se jejích prvních narozenin.

Přátelé z hudebního spolku ve městě Tralee dostali nápad, aby vytvořil videoklip symbolicky zachycující jeho boj s rakovinou.

„Je to pro jeho dcerku. Až bude starší, uvidí, jak byl její táta statečný a jak s nemocí bojoval,“ uvedla pro Daily Mirror Rebecca Rocheová, v jejíž hlavě nápad vznikl. K realizaci si skupina najala profesionálního režiséra a jako podklad posloužila slavná píseň Eye of the Tiger.

Klip je určen i pro ty, kteří sami bojují s rakovinou či jinou vážnou nemocí.

„I kdyby to mělo pomoci jen jednomu člověku, aby vstal z postele a bojoval další den, tak je to video úspěšné,“ dodala Rocheová.

Reklama

Výběr článků

Načítám