Hlavní obsah

Šéfkuchař vaří jídlo v myčce společně se špinavým nádobím

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vaření jídla v myčce na nádobí, které se začalo rozmáhat loni, se zpočátku možná zdálo jako vtip, ale ve skutečnosti se jedná o trend, který má dokonce vlastní kuchařku. Nicméně dlouho se jednalo především o záležitost pro nadšené ženy, což se teď změnilo, protože do přípravy jídla v myčce se pustil i zkušený šéfkuchař Stephen Gomes z Cardiffu.

Foto: moksh.co.uk

Stephen Gomes se nebojí experimentovat

Článek

Gomes získal různá ocenění za propojení molekulární gastronomie s tradiční indickou kuchyní. Není tak překvapením, že se pustil do další netradiční záležitosti a začal při mytí nádobí vařit kuřecí prsa ve své vlastní marinádě.

BEZ KOMENTÁŘE: Lasagne uvařené v myčce spolu se špinavým nádobím

„Je to nejčistší způsob přípravy kuřete bez jakéhokoli rizika. Vaří se to v myčce během mytí nádobí na program s nejvyšší teplotou. Pokud to dokáže odstranit skvrny od kari z nádobí, tak se to postará i o jakékoliv bakterie. Je to zdravé a není to nízkotučné – je to bez tuku,“ řekl Gomes listu Daily Mirror.

Šéfkuchař považuje své jídlo za ideální pro ty, kterým se nechce vařit. Je to totiž jednoduché na přípravu a hodí se k mnoha přílohám. Doporučuje, aby se maso marinovalo 24 hodin v ledničce. V programu s nejvyšší teplotou pak stačí 10minutový cyklus.

BEZ KOMENTÁŘE: Pro vaření v myčce nádobí je rovněž vhodný losos

„Nejlepší na tomto receptu je, že můžete vařit večeři zároveň s mytím nádobí,“ dodal Gomes.

Aby dokázal, že to s novým přístupem myslí opravdu vážně, zařadil kuřecí maso připravované v myčce do stálého jídelního lístku své cardiffské restaurace Moksh.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám