Hlavní obsah

Toreador se otočil k býkovi zády. Neměl to dělat

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slavný španělský toreador José Tomás minulý týden na vlastní kůži poznal, že se nemá říkat hop, dokud člověk nepřeskočí. Při souboji s býkem v aréně v Granadě se možná trochu namyšleně otočil zády k býkovi, o němž si myslel, že už ho porazil. Mýlil se.

BEZ KOMENTÁŘE: Otáčet se k býkovi zády se toreadorovi vymstilo

 
Článek

Tomás zrovna dokončil sérii pohybů, kdy okolo sebe nechal býka běhat. Vítězoslavně se otočil a s pohledem upřeným do publika začal kráčet pryč.

Půltunový býk tohoto momentu využil a Španěla nabral na rohy. Třikrát ho vyhodil do vzduchu a poté se obrátil na toreadorovy asistenty. Tomás mezitím hrál mrtvého a nechal se odnést z arény.

K překvapení všech se 38letý matador po pár minutách vrátil zpět a souboj dokončil. Až pak se nechal převézt do nemocnice, kde zjistili, že má zlomené žebro, uvedla španělská média.

Nejednalo se o zdaleka první Tomásovo zranění. Například v roce 2010 mu v Mexiku býk probodl rohem stehno. Španělovi tehdy hrozilo vykrvácení na místě, zachránila ho ale více než tříhodinová operace. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám