Hlavní obsah

Pasažérka zažila v taxíku hororovou jízdu

– Jižní Korea
Novinky, zkr

Obrovskou duchapřítomnost a zručnost prokázal v neděli jihokorejský taxikář, když se jeho auto i s pasažérkou začalo nekontrolovaně řítit po rušné silnici. Při jízdě se mu totiž zasekl plynový pedál, informoval server Nine News.

BEZ KOMENTÁŘE: Taxikářovi se během jízdy zaseknul plyn

 
Článek

Celou zběsilou jízdu zaznamenala palubní kamera v jeho voze. Ten začal jako naschvál zrychlovat v úseku, kde se smí jezdit maximálně šedesátikilometrovou rychlostí a kde tudíž ostatní motoristé začali zpomalovat.

Na záznamu je slyšet, jak řidič i jeho cestující hrůzou křičí. V okamžiku, kdy se taxík přiblížil ke koloně automobilů stojících na červenou, řidič strhl řízení doprava a snažil se mezi vozidly prokličkovat.

Nakonec vyjel mimo vozovku a naboural do stromu. Ze záznamu je patrné, že taxikář i jeho zákaznice náraz přežili.

Zaseknutý plyn na dálnici

Podobnou zkušenost má za sebou Američanka Lauri Ulvestadová z Ames. Té se plynový pedál zasekl před dvěma lety při jízdě po dálnici. V neovladatelném autě se řítila rychlostí 190 kilometrů v hodině.

BEZ KOMENTÁŘE: Auto se řítilo po dálnici se zaseknutým plynem, místy muselo jet po středním dělícím pásu

Žena kličkovala mezi ostatními vozy, místy musela vjet i na střední dělící pás, aby zabránila nehodě. Při tom všem stačila zavolat na tísňovou linku, jejíž dispečer za ní vyslal dvě posádky, které se snažily koordinovat dopravu před ní.

Řidička nakonec zdárně zastavila poté, co jí bylo řečeno, aby nadzvedla plynový pedál a šlápla na brzdu. Jen zázrakem se nikomu nic nestalo.

Reklama

Výběr článků

Načítám