Hlavní obsah

Zažijte jízdu na nejrychlejší, nejstrmější a nejvyšší dřevěné horské dráze světa

Novinky, zkr
Gurnee

V zábavním parku v illinoiském Gurnee otevřeli ve čtvrtek horskou dráhu, která má hned tři nej. Je nejrychlejší, nejstrmější a nejvyšší dřevěnou horskou dráhou na světě. Proto není divu, že dostala jméno Goliáš, napsal server The Daily Mail.

BEZ KOMENTÁŘE: Jízda na rekordní horské dráze je jen pro otrlé

 
Článek

Nová atrakce v zábavním parku Six Flags Great America dosahuje v nejvyšších bodech výšky 55 metrů a vozíky po ní jezdí rychlostí až 116 kilometrů v hodině. Jeden okruh trvá minutu a čtvrt.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

„Zatáčky jsou neuvěřitelné. První sešup je skvělý, ale není to nic proti těm dalším. Jsou to samé vývrtky, otočky, zrychlování. Máte pocit, že vás to vyhodí ven. Díky bohu, že vás tam musí připoutat,“ popsal John Murman, který byl jedním z prvních, kdo si adrenalinový zážitek vyzkoušel.

Dřevěné horské dráhy mají jen výjimečně úseky, ve kterých lidé jezdí hlavou dolů. Goliáš to ale díky speciální konstrukci umožňuje. Rekordní horská dráha měla být původně otevřena už v květnu, kvůli extrémně nepříznivé zimě ale nabrala výstavba zpoždění.

BEZ KOMENTÁŘE: Takhle by měla vypadat nejvyšší horská dráha na světě

Zatímco na Goliáši se už dá projet, jiná extrémní horská dráha v USA se teprve chystá. Bude to 174 metrů vysoká atrakce Skyscraper, která v Orlandu vyroste u 55metrového mrakodrapu. Otevřít by se měla v roce 2016. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám