Hlavní obsah

Žena se natočila při mini mrtvici, zachránilo jí to život

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kanaďanka Stacey Yepesová vyřešila své zdravotní problémy neobvyklou metodou. Když začala ztrácet cit v tváři, popadla jako první telefon a natočila se na video. Lékaři tak po první chybné diagnóze byli schopni určit, že prodělala přechodný ischemický záchvat, takzvanou mini mrtvici.

Kanaďanka se natočila při mini mrtviciVideo: University Health Network, Toronto

 
Článek

Yepesová před časem seděla doma u televize a najednou jí začala tuhnout tvář a špatně se jí mluvilo. Zašla si na pohotovost, ale mezitím symptomy ustaly. V nemocnici provedli nutné testy, ale výsledky byly v normálu, takže 49leté ženě řekli, že trpí stresem, a dali jí pár tipů, jak to zvládat, uvedl server CBC.

Kanaďance se to ale nezdálo. O nějaký čas později jela autem a problémy se objevily znovu. Okamžitě zastavila a začala se natáčet na video.

Nahrávku poté ukázala jinému lékaři a ten jí okamžitě řekl, že prodělala přechodný ischemický záchvat. Cílené vyšetření ukázalo, že měla částečně zablokovanou jednu z tepen.

Ke svému štěstí se ale Yepesové podařilo vše podchytit včas. V budoucnu by její problémy mohly mít mnohem horší následky, trochu netradičně si tak nejspíš zachránila život.

Reklama

Výběr článků

Načítám