Hlavní obsah

Labuť se zamotala do vlasce, svobodu jí dali hasiči

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dolní Benešov

Zraněnou labuť zachraňovali ve středu 18. června z hladiny bývalé štěrkovny v Dolním Benešově na Opavsku hasiči. Na ptáka, který se snažil zbavit vlasce omotaného kolem těla, upozornili rybáři.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Záchranná akce hasičů z Moravskoslezského kraje

Článek

K události došlo krátce po poledni. Na záchranu dospělé labutě vyrazily dvě jednotky hasičů z Opavy a Hlučína, přičemž jednotka Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje z opavské stanice se právě vracela z výcviku na vodě v Hlučíně.

Pomohla proto hlučínským kolegům se spuštěním člunu a odjela na základnu.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Zraněnou labuť zachraňovali ve středu 18. června z hladiny bývalé štěrkovny v Dolním Benešově hasiči.

„Labuť se delší dobu snažila zbavit na hladině bývalé štěrkovny dotěrného háčku s rybářským vlascem a hlavně viditelným splávkem,“ popsal mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela.

Hlučínským hasičům se podařilo odchytit zraněnou labuť asi za 10 minut a přivezli ji ke břehu zatopené štěrkovny. „Tam labuti opatrně odmotali splávek i s rybářským háčkem a vzhledem k dobré fyzické kondici ji pustili zpět na vodu,“ doplnil mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám