Hlavní obsah

Otec s dcerou nachytali jednoduchým vtípkem celý svět

Novinky, vps

Australanovi z Gold Coast se společně s jeho dcerou podařil husarský kousek. V neděli zveřejnili na internetu video, na kterém se na první pohled zdálo, že muž skákal ve vodě na rejnoka a ten mu to poté oplatil útokem. Všechno ale bylo jinak.

BEZ KOMENTÁŘE: Dokázali byste rozeznat siluetu ve vodě?

 
Článek

Muž, jenž si nepřál zveřejnit svou identitu, na videu skočil placáka na siluetu, která vypadala jako rejnok. Údajná paryba se otočila a zaútočila na něj. Australan reagoval vyděšeně a spadnul do vody.

Video se rychle šířilo internetem a převzala ho média z celého světa. Objevovaly se zprávy o krutosti vůči zvířatům a biolog Jonathan Werry pro zpravodajský server Gold Coast Bulletin popisoval, jak je u rejnoků toto útočné chování vzácné.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Werry dodal, že rejnok se zřejmě cítil v mělké vodě uvězněn a ještě připomněl případ z roku 2006, kdy moderátora pořadů o přírodě Steva Irwina zabil rejnok svým bodcem. Později se mu ale vše rozleželo v hlavě a dnes ráno australského času uvedl, že si není úplně jistý, jestli je silueta opravdu rejnok nebo jen stín z létajícího draka.

Jeho nejistota byla nakonec oprávněná, protože muž z videa kontaktoval Gold Coast Bulletin a přiznal barvu. Pouštěl na pláži s dcerou draka a oba si všimli, že jeho stín připomíná rejnoka. V hlavě jim rychle sepnul nápad na vtípek a začali natáčet.

Video prý poslal jen třem kamarádům, ale než se nadál, už na něj narazil skoro všude. Odezva ho zaskočila, chtěl proto vysvětlit, že majestátním rejnokům by v žádném případě neublížil. Na závěr ještě dodal, že „při natáčení nebylo ublíženo žádným drakům“.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám