Hlavní obsah

Spuštění miliónové jachty na vodu pozoroval její majitel s hrůzou v očích

Novinky, vps

Naprostým fiaskem skončilo spouštění 25metrové jachty na vodu v americkém státě Washington. Zařízení, na němž se loď sunula do vody, zřejmě nebylo dostatečně robustní, a jachta se tak před očima jejího nového majitele převrátila na bok.

BEZ KOMENTÁŘE: Jachta se při spuštění na vodu převrátila na bok

 
Článek

Ke spuštění lodi na vodu došlo v loděnici ve městě Anacortes po tradičním pokřtění v uplynulém víkendu. Už krátce po začátku ale bylo zřejmé, že jachta, pojmenovaná jako Baden, se sune do problému.

Loď, jejíž cena se odhaduje na deset miliónů dolarů (asi 200 miliónů Kč), se pomalu nakláněla na stranu, až se položila na levý bok. Voda naštěstí nebyla tak hluboká, takže se nepotopila.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Cesta kolem světa se odkládá

Na palubě bylo šest lidí, které musela vysvobodit policie a hasiči, uvedl zpravodajský server KOMO News.

„Jsem rád, že jsem tady na zemi, byly to děsivé okamžiky. Nevím, co se tam pokazilo,“ řekl pro KOMO News mechanik Wade Benda, který byl na palubě.

Bývalý vedoucí konstrukce jachty pro stanici KIRO 7 uvedl, že zařízení, na němž se loď měla dostat do vody, nebylo nejspíš tak pevné a nevydrželo váhu lodi. Nehodu začala vyšetřovat pobřežní stráž.

Majitel jachty zamýšlel obeplout svět, teď si ale bude muset počkat, až bude jachta opravená.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám