Hlavní obsah

Záchranáři chytili ujíždějící motorový člun do lasa jako nezkrotného býka

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jako na rodeu to chvíli vypadalo při akci záchranářů britské pobřežní stráže. U města Teignmouth v hrabství Devon chytali člun, který ujel jeho majiteli, a zkrotili ho lasem jako zdivočelého býka.

BEZ KOMENTÁŘE: Záchranáři chytili ujíždějící motorový člun lasemVideo: RNLI

 
Článek

Člun ujel na vodu poté, co se ho snažil jeho 66letý majitel Peter Channing uvázat k molu. Omylem při tom zavadil o plyn a prudké trhnutí člunu ho hodilo přes palubu.

Šestimetrová loď zběsile kroužila přístavištěm a hrozilo, že zraní svého majitele, který byl stále ve vodě. Brzy mu naštěstí přihlížející hodili lano a vytáhli ho do bezpečí.

Po chvíli se na místě objevila loď pobřežní stráže a dostala se co nejblíže člunu. Dva záchranáři měli připravené lano a po obratném manévru, s nímž by se neztratili ani na rodeu, do něj člun zahákli a zkrotili ho.

„Myslel jsem, že člun pluje na pláž, ale pak se najednou obrátil a jel přímo na mě, narážejíc do ostatních lodí. Naštěstí mě minul a pak se mi podařilo dostat na břeh, když mi někdo hodil lano. Nikdo nebyl zraněn, takže se tomu teď už můžu trochu zasmát, ale příště si musím dávat větší pozor,“ řekl Channing serveru Western Morning News.

Reklama

Výběr článků

Načítám