Hlavní obsah

Úspěšný průjezd dopravním mraveništěm v Addis Abebě stojí za přípitek

Novinky, zkr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Addis Abeba

Snad každý má občas pocit, že na českých silnicích panuje chaos. Proti křižovatce v hlavním městě Etiopie Addis Abebě je ale jízda po našich komunikacích procházkou růžovým sadem. Na náměstí Meskel se totiž křižuje přes třicet jízdních pruhů. A není tam jediný semafor.

BEZ KOMENTÁŘE: Projet křižovatkou v Addis Abedě je o nervy

 
Článek

Při průjezdu křižovatkou v Addis Abebě se musí řidiči vyzbrojit opravdu pevnými nervy. Na rozlehlém prostranství se střetávají vozidla, přijíždějící z každého směru, v osmi pruzích. Mezi ohromnou spoustou kličkujících aut se navíc chaoticky proplétají i chodci.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Není divu, že tato křižovatka patří ve městě k těm nejnebezpečnějším. Mezi lety 2004 a 2006 se na ní stalo 237 vážných dopravních nehod, což je osm procent z celkového počtu všech bouraček v Addis Abebě.

Meskel je hlavním náměstím, kde se často konají shromáždění a demonstrace. Pravidelně se na něm koná stejnojmenný festival, který se slaví přes 1600 let.

Podobně vypadá doprava i v některých částech Indie. Například křižovatka ve více než třímiliónovém Džajpuru by většině evropských motoristů přivodila nefalšovaný šok.

BEZ KOMENTÁŘE: Křižovatka v indickém Džajpuru připomíná mraveniště

Reklama

Výběr článků

Načítám