Hlavní obsah

Světová rarita: Medvěd, tygr a lev žijí v jednom výběhu

– Georgie
Novinky, zkr

V přírodě by se nejspíš vůbec nepotkali nebo by si šli po krku. V útulku pro zvířata v americké Georgii jsou z nich však nejlepší kamarádi. Řeč je o tygrovi Shere Khan, medvědovi Balloo a lvu Leovi, kteří spolu spokojené žijí v jednom výběhu, což je světový unikát, informoval server deníku The Daily Mail.

BEZ KOMENTÁŘE: Lev, medvěd a tygr jsou nerozlučnými přáteliVideo: Noah´s Ark

 
Článek

Tři predátory spojila krutá minulost. Před třinácti lety byli jako mláďata ve zuboženém stavu zachráněni z rukou drogových dealerů. Od té doby žijí medvěd baribal, tygr bengálský a lev africký v centru Noemova archa a jsou nerozlučnými přáteli.

“Mohli jsme je oddělit, ale přišli sem jako rodina, tak jsme se rozhodli nechat je spolu. Podle našich informací jsme jediným místem na světě, kde najdete takovouto kombinaci zvířat žijících pohromadě,” uvedla asistentka ředitele centra Diane Smithová.

Za celou dobu byli od sebe odděleni jen jednou, když byl Balloo na operaci. Na tlapkách měl od původních majitelů zarostlý obojek, který bylo třeba odstranit. Když byl pryč, bylo podle Smithové na jeho kamarádech vidět velké rozrušení.

Trojici zvířat se zkráceně přezdívá BLT (bear - medvěd, lion - lev, tiger - tygr). Kromě nich našlo v útulku své útočiště dalších zhruba 1500 kusů nejrůznějších druhů zvěře.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám