Hlavní obsah

Kočka zachránila čtyřletého chlapce před útokem psa

Novinky, vps

Říká se, že nejlepším přítelem člověka je pes, ale jak ukázal úterní případ z Kalifornie, kočky nejsou o moc pozadu. Jedna z nich tam totiž zahnala na útěk psa, který napadl čtyřletého chlapce.

BEZ KOMENTÁŘE: Kočka zachránila malého chlapce před útočícím psem

 
Článek

Malý Jeremy Triantafilo v úterý odpoledne spokojeně jezdil na odrážedle před svým domovem v Bakersfieldu, když ho spatřil sousedův pes. Ten se dostal ven na ulici kvůli  nepozornosti svého pána.

Bezpečnostní kamery zachytily, jak se pes rozeběhl k chlapci, zakousl se mu do nohy a začal ho tahat po zemi. V tu chvíli se na scéně objevila kočka chlapcovy rodiny a na zvíře se vrhla. Skočila na něj, čímž ho odtrhla od Jeremyho. Pak psa ještě zahnala na útěk.

„Nevěděla jsem, co se vlastně stalo, dokud mi manžel neukázal video z bezpečnostních kamer,“ uvedla pro stanici ABC 23 matka chlapce Erica Triantafilová. Při incidentu byla poblíž. Jakmile slyšela chlapcův křik, přiběhla mu na pomoc.

Psa utratí

Jeremy naštěstí potřeboval jen pár stehů, jinak byl v pořádku. Pokud by ale nebylo kočky jménem Tara, která je s rodinou už šest let, mohlo to dopadnout mnohem hůř.

„Nikdy jsem neviděl, že by tohle kočka udělala. Ukazuje to, jak moc je zaměřená na rodinu,“ dodal Jeremyho otec Roger.

Osmiměsíční kříženec čau-čau a labradora byl po útoku umístěn do karantény, v níž stráví celkem deset dní. Mluvčí policie v Bakersfieldu uvedl, že poté bude utracen.

Reklama

Výběr článků

Načítám