Hlavní obsah

Delfíni zachránili plavce před žralokem

Novinky, vps

Neobvyklé společníky měl v úterý britský plavec Adam Walker, když se snažil překonat Cookův průliv mezi Severním a Jižním ostrovem Nového Zélandu. Nejprve si všiml, že za ním plave asi dvoumetrový žralok, brzy ho ale obklopila skupina delfínů, která s ním plavala něco přes hodinu a žraloka tak odradila.

BEZ KOMENTÁŘE: Delfíni se u plavce drželi něco přes hodinu

 
Článek

Těžko soudit, zda delfíni Walkera před žralokem opravdu chránili, nebo se k plavci připojili jen ze zábavy. Účinek byl ale stejný a pro Brita se jednalo o velký zážitek. Místy se dokonce delfínů mohl i dotknout.

„Rád si představuji, že mě chránili a vedli mě domů. Ten zážitek si budu navždy pamatovat,“ napsal Walker na Facebooku.

Walkerův výkon byl součástí série Ocean´s Seven, do níž patří sedm pro plavce nejtěžších tras po celém světě. Konkrétně se kromě Cookova průlivu jedná například o Severní průliv, Lamanšský průliv nebo Gibraltarský průliv.

Britský sportovec již překonal šest tras a zbývá mu překonat pouze Severní průliv, kde ho čeká ledová voda a nelehké povětrnostní podmínky.

Reklama

Související články

V mořském světě natočili porod delfína

Šestadvacetiletá delfíní samice Allie porodia v Brookfieldské zoologické zahradě u amerického Chicaga mládě. To vážilo 18 kilogramů, měřilo bezmála jeden metr...

Výběr článků

Načítám