Hlavní obsah

Rakouský lékař bude ordinovat na benzínové pumpě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vídeň

Hektickému způsobu života svých pacientů se chce přizpůsobit jeden rakouský lékař. Ten se rozhodl ošetřovat lidi přímo na benzínové pumpě. K návštěvě své ordinace s názvem „Dr.ive-in” zve Dieter Zankl pomocí reklamního sloganu „Návštěva u lékaře - tak rychlá a jednoduchá jako natankovat plnou nádrž”.

Foto: Aleš Honus, Právo

Ilustrační foto

Článek

První pacienty začne na čerpací stanici ošetřovat v květnu. Aby vyhověl potřebám časově vytížených lidí, bude mít otevřeno od 6 do 22 hodin a přijímat bude bez předchozího objednání. Vídeňská lékařská komora se na nový koncept péče o pacienty dívá poněkud skepticky.

„Působí to jako reklamní trik, budeme proto tuto novou ordinaci pečlivě sledovat," uvedl zástupce komory. Problematická je prý především velikost plánované ordinace, která by měla mít pouhých osm metrů čtverečních. "Otázkou zůstává, nakolik je možné na tak omezeném prostoru provést seriózní lékařské vyšetření," dodal.

Zankl plánuje tříměsíční testovací fázi provozu ordinace. Pokud vše půjde dobře, dokáže si prý představit i rozšíření svého řetězce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám