Hlavní obsah

Nejkrásnější ženou roku je Lupita Nyong'oová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Nejkrásnější ženou světa pro rok 2014 je Lupita Nyong'oová, která letos získala Oscara za vedlejší roli v hollywoodském filmu 12 let v řetězech, tvrdí to americký magazín People. Na druhé příčce pomyslného žebříčku se umístila 38letá herečka Keri Russellová, třetí je 33letá Jenna Dewanová-Tatumová.

Foto: Lucy Nicholson, Reuters

Lupita Nyong'oová na archivním snímku z ledna 2014

Článek

Jedenatřicetiletá Nyong'oová je nyní tváří kosmetické firmy Lancôme Paris. Ziskem prvního místa se cítí být velmi poctěná. Jako dívka si prý myslela, že atraktivní jsou jen ženy se světlou pletí a s rovnými vlasy. Matka jí však vždy říkala, že je krásná. "A já jsem jí nakonec v jednu chvíli uvěřila," dodala mexická rodačka keňského původu.

Foto: Lucy Nicholson, Reuters

Herečka Lupita Nyong'oová je tváří kosmetické firmy Lancôme Paris.

Absolventka divadelní fakulty Yaleovy univerzity během jednoho roku vystoupila z neznáma na pozici hollywoodské hvězdy první kategorie díky roli Patsey, otrokyně týrané sadistickým pánem v podání Michaela Fasbendera.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Obálka časopisu People, podle kterého je Lupita Nyong'oová nejkrásnější ženou světa pro rok 2014.

Nyong'oová se narodila v Mexiku, což jí vyneslo španělské křestní jméno. Její otec tam tehdy přednášel politologii na univerzitě. Vyrůstala ale v Keni jako druhá ze šesti dětí. Pro hereckou kariéru se rozhodla poté, co v roce 2005 pracovala jako asistentka produkce dramatu Nepohodlný.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám