Hlavní obsah

Vojáci předvedli před zraky ministra naprosté fiasko

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Portugalské námořnictvo si ve spolupráci se soukromou firmou pořídilo malé bezpilotní letouny, pomocí nichž chce monitorovat své pobřeží. Ve středu se na zkoušku jednoho z dronů přijel podívat i portugalský ministr obrany, start letadla v podání jednoho z vojáků se ale vůbec nepovedl.

BEZ KOMENTÁŘE: Start dronu se vůbec nepovedl

 
Článek

Ministr obrany José Pedro Aguiar-Branco po příjezdu na základnu námořnictva v lisabonském Alfeite uvedl pro list Diário de Notícias, že tato zařízení „budou vysoce efektivní v misích, které námořnictvo plní“.

Po prvním pokusu o prezentaci dronu by ale možná raději vzal svá slova zpět, malý letoun se totiž zřítil přímo do vody. Dle námořnictva se tak stalo kvůli „blíže nespecifikované chybě”.

Zařízení bylo poté vyloveno z vody a došlo k opravnému pokusu, který už tentokrát vyšel, a dron tak naplnil předem daný letový plán. Ministr pak v reakci na prvotní selhání uvedl, že to ukazuje, proč je tak důležité věnovat se tréninku.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Ukrajinský voják předvedl neskutečnou reakciVideo: Reuters

Portugalský trapas dal vzpomenout na pohotovou reakci ukrajinského vojáka, který během oficiální návštěvy ázerbajdžánského prezidenta vtipně napravil své selhání. Voják ukrajinské čestné stráže, který prezidenta vítal, si totiž šavlí srazil pokrývku hlavy. Zareagoval však rychle, čapku s trochou štěstí zachytil na pochvu šavle, kterou držel v druhé ruce. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám