Hlavní obsah

Esemeskování za volantem může způsobit katastrofu, varuje reklama

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký Úřad pro bezpečnost dopravy na dálnicích přišel s reklamou, která se snaží varovat před esemeskováním za volantem. Jak už dnes u podobných reklam bývá zvykem, nebere si spot servítky.

Řídíš, esemeskuješ, zaplatíš - varuje kampaň proti psaní textovek za volantem

 
Článek

Třicetisekundová reklama zobrazuje skupinku mladých lidí, jak jedou autem. Dobře se baví a užívají si. Dívka za volantem v jednu chvíli vytáhne mobilní telefon, aby odepsala na zprávu, která jí právě přišla. Kvůli tomu ale přehlédne stopku.

Pak už to jde ráz na ráz. Po vjetí do křižovatky se v záběru kamery objeví nákladní vůz, který do auta vrazí a v kotrmelcích ho odmrští pryč. Následky jsou tragické. Následuje vysvětlení policisty, že situaci se dalo předejít a jednoduché motto: „Řídíš. Esemeskuješ. Zaplatíš.“

Ostatní chybují. Zpomalte, hlásá reklama na bezpečnou jízduVideo: NZ Transport Agency

Na další lehkovážný přístup řidičů, tentokrát k porušování povolené rychlosti, upozorňuje lednová novozélandská reklama. Pointou je ukázat, že i ostatní dělají chyby, které je při řízení třeba brát v potaz. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám