Hlavní obsah

Rošťákem roku se stala desetiletá tanečnice, která chce být kadeřnicí

Právo, Miroslav Homola
Ostrava
Aktualizováno

Pobavit se, změnit prostředí, najít nové kamarády a taky si trochu zasoutěžit, předvést svoje dovednosti a třeba se i setkat s osobnostmi, které dosud znali jen z televize. I to je posláním soutěže o Rošťáka roku, jejíž druhý ročník se v sobotu navečer uskutečnil v sále hotelu Imperial v Ostravě.

Rošťákem roku se stala desetiletá tanečniceVideo: Miroslav Homola, Právo

 
Článek

Do klání, které si formou hry vzalo za cíl vybrat rošťáky v tom nejlepším slova smyslu, se zapojilo jedenáct dětských domovů z celé republiky. Za obrovského aplausu nakonec zvítězila Adriana Nguyenová, desetiletá milovnice tance a baletu z Velkých Heraltic.

„Takové akce jsou velmi vítané. Každé dítě rádo cestuje a poznává nové věci, a naše nejsou výjimkou. Při vybírání, koho do soutěže vyšleme, jsme nerozhodovaly samy, ale pomáhaly nám i ostatní děti. Každý domov se rád pochlubí těmi, kteří opravdu něco umí,“ uvedla jedna z „tet“ - tedy vychovatelka Zuzana Vandasová z domova ve Frýdku-Místku.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Vítězka Adriana při volné disciplíně

Foto: Miroslav Homola, Reuters

Při volné disciplíně zazněly i dudy v podání Pavla Švandy, který doprovodil Hanu Jirkovou z domova v Tachově.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Za druhé místo si ceny odnesla Vanesa Koleňáková z Opavy. Blahopřáli jí poslankyně Parlamentu ČR Kateřina Konečná a Kamil Viertigroch, generální ředitel společnosti KAVIS.

Od nejmladšího, sedmiletého Kolomana Schwenka z Ostravy až po nejstaršího, osmnáctiletého Jana Vyhnálka z Plané se soutěžící předváděli v různých disciplínách, nejčastěji tanci a zpěvu. Publikum bylo často překvapené velmi dobrou úrovní jejich vystoupení. Na pódiu se také hrálo na pantomimu, ve které děti beze slov předváděly, jaké povolání by chtěly dělat. Vítězily kuchařky, cukrářka, objevil se i policista či řidič kamiónu.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Rošťák Martin Novák z Lichnova

Foto: Miroslav Homola, Právo

Vítězce Adrianě přišli gratulovat a předat dary manažer strategie a komunikace Severočeských dolů Rudolf Kozák, starosta Ostravy - Poruby Lumír Palyza (vlevo) a zpěvák Pepa Vojtek.

Do hry se nakonec zapojili také účinkující zpěváci Pepa Vojtek a Vlastimil Korec, který nakonec vtáhnul do zábavy i publikum, včetně poroty.

Chce se stát kadeřnicí

Vítězka, která si odvezla spoustu cen a také dostala devítikilový dort, prožila v „děcáku“ prakticky celý život. A v dětském domově už vyrůstali i její dva starší sourozenci, přičemž sestra, která už je maminkou, za malou Adrianou chodí na návštěvy.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Vítězce pomohli sfouknout svíčky na devítikilovém dortu moderátor Miloš Skácel, zpěvák Vlasta Korec a poslanec Parlamentu ČR Zbyněk Stanjura, který dort daroval.

Černovlasé děvčátko by se chtělo stát jednou kadeřnicí a ještě přitom tancovat. Splnění snu jí i všem ostatním tisícům dětí v domovech popřáli účinkující i partneři akce, díky kterým nakonec z letošní soutěže právě do dětských domovů putuje 102 000 korun.  Adriana s prvním místem získala pro domov v Heralticích 30 000 Kč, díky Vanese Koleňákové na druhém místě putuje do Opavy 20 000 Kč a 10 000 Kč korun za třetí místo vybojoval svým tancem Nicolas Holoubek z Čeladné.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám