Hlavní obsah

Nejkrásnější středoškolačkou roku je rusovláska z Příbora

Právo, Pavel Karban

Osmnáctiletá studentka gymnázia na Pedagogickém lyceu v Novém Jičíně Tereza Vašutová se stala v pátek večer v Havířově Miss Reneta 2014. Rodačce z Příbora na Novojičínsku patří ve 22. ročníku mezinárodní soutěže studentek středních škol zároveň i cena Miss Reneta foto.

BEZ KOMENTÁŘE: Nejkrásnější středoškolačkou letošního roku se stala rusovláska z PříboraVideo: Pavel Karban, Právo

 
Článek

„Moc jsem si to přála, proto jsem se do této soutěže přihlásila. Miluji tu energii, která z diváků vyzařuje, a to mě strašně dobíjí. Neskutečně jsem si to užila, je to nádherný pocit,“ svěřila se krátce po korunovaci rozesmátá vítězka.

Dívka, která mezi finalistkami vyčnívala díky svým rudým vlasům, se chce v budoucnu věnovat muzikálům, už dnes věří, že její krůčky povedou na divadelní prkna.

Titul první vicemiss přidělilo 22 porotců devatenáctileté studentce pražského Gymnázia Botičská Veronice Skalkové, korunku pro druhou vicemiss si na hlavu nasadila loňská vítězka celostátní soutěže Dívka roku 2013, patnáctiletá studentka Gymnázia v Karviné Michaela Andrisová.

Druhá patnáctiletá účastnice Miss Reneta 2014 Marie Glozová z Všeobecného a sportovního gymnázia v Bruntále, získala hned dva tituly od veřejnosti. Stala se Miss Reneta internet i Miss Reneta publikum.

Foto: Pavel Karban, Právo

Miss Reneta 2014 se stala osmnáctiletá studentka gymnázia na Pedagogickém lyceu v Novém Jičíně Tereza Vašutová

Do finále letošního klání, které tradičně hledá nejkrásnější středoškolačku, a jehož letošní podtitul zněl Galerie snů, se probojovaly dvě Slovenky, Polka a devět dívek z České republiky ve věku 15 až 19 let. Ty musely v havířovském Kulturním domě Leoše Janáčka v pátek večer absolvovat čtyři soutěžní disciplíny. V první popisovaly divákům své životní sny, ve druhé tancovaly rock and roll, třetí disciplínou byla módní přehlídka a čtvrtou promenáda v plavkách.

Organizátoři soutěže, Střední škola Havířov Prostřední Suchá, Klub přátel školy a Městské kulturní středisko Havířov, mysleli letos také na charitu a věnovali 10 tisíc korun tělesně postiženému Michalu Procházkovi, studentovi Vyšší odborné školy pedagogické v Litomyšli, který použije dar na pořízení digitálních sluchadel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám