Hlavní obsah

Dvouletý chlapec v kritické situaci nezpanikařil a zachránil svou matku

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Angličanka Dana Henryová vděčí za záchranu života svému teprve dvouletému synovi Rileymu. Když ztratila kvůli krevní sraženině vědomí a upadla na zem, Riley vytočil číslo nouzové linky a přivolal záchranáře, napsal v pondělí server BBC.

Dvouletý chlapec zachránil svou matku telefonátem na tísňovou linku

 
Článek

Dvouletý chlapeček se dočkal za svůj únorový čin ocenění od pracovníků nouzové linky. Ti si myslí, že Riley je jejich nejmladším volajícím v historii. Jeho rodiče jsou na něj pyšní a jeho matka ho označuje jako „maminčina malého hrdinu“.

„Naše děti vědí, že když je mamince nebo tatínkovi špatně a nemůžou je probudit, mají volat číslo 999. Vtloukali jsme jim to do hlavy od té doby, co začali rozumět číslům,“ řekla Henryová.

Angličanku tak nepřekvapilo, že si její synek číslo linky zapamatoval. Byla ale v šoku, že číslo dokázal vytočit. Operátorům pak říkal „maminka je na podlaze“ a „maminka spí“.

Na místo tak přijela záchranka a policie. Dveře záchranářům otevřela Rileyho matka, kterou probraly pokusy jednoho z policistů o vykopnutí dveří. Poté ale opět zkolabovala.

V nemocnici se přišlo na to, že má krevní sraženinu a vnitřní krvácení ve vaječnících, ihned tak šla na sál. Operace proběhla bez komplikací a Henryová se tak mohla zanedlouho vrátit zpět ke své rodině.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám