Hlavní obsah

Artista vytvořil nový světový rekord v běhu na rukou na berlích

Fürth

Dvaatřicetiletý německý artista Tameru Zegeye vytvořil nový světový rekord v chůzi na rukou a na berlích zároveň, a to v pozici stojka. Neuvěřitelných 100 metrů na sprint přešel za pouhých 56 sekund. Stal se tak historicky prvním člověkem, kterému se něco podobného podařilo.

Artista vytvořil nový světový rekord v běhu na rukou na berlích

 
Článek

Tameru Zegeye, který se narodil s těžkým handicapem, a to s deformovanýma nohama, si splnil svůj sen. Stal se vůbec prvním člověkem, který přešel vzdálenost 100 metrů zároveň na rukou a na berlích za necelou minutu.

„Vždy jsem snil o tom, že se mi to jednou podaří,“ prozradil Tameru Zegeye, který obdivuje jamajského sprintera Usaina Bolta.

Osud tohoto artisty je přitom hodně smutný. Matka ho opustila téměř hned po jeho narození, kdy mu zjistili jeho postižení. Odmalička se tak za pomoci svého dědečka naučil používat berle na rukou a postupem času už to šlo samo.

„Můj dědeček mi vždycky říkával, že každý člověk má právo na život. To byl asi ten impuls, že jsem začal věřit, že jednou něčeho velkého dosáhnu,“ prohlásil Zegeye.

Podstoupil důležitou operaci, díky které mohl začít chodit na nohou pomocí berlí.

„Vždycky to byl můj sen, ukázat světu, že i když je člověk zdravotně postižený, může dělat úžasné věci,“ svěřil se.

Kromě práce na dosažení svého životního úspěchu působí také v místním cirkuse, kde pravidelně vystupuje. Tam na sobě tvrdě maká téměř každý den.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám