Hlavní obsah

Po žirafím mláděti utratila kodaňská zoo čtyři lvy

Kodaň

Po usmrcení žirafího samečka Mariuse utratila kodaňská zoologická zahrada další čtyři zvířata. Tentokrát to byli dva starší lvi a jejich mláďata. Pracovníci zahrady tvrdí, že by zvířata sama nepřežila a navíc se zahrada snaží tímto způsobem zabránit křížení genů.

Foto: Profimedia.cz

Lvi v kodaňské zoologické zahradě. Ilustrační foto

Článek

"Generační obměna byla plánována už dlouho, protože oba chovní lvi naší zoo byli příliš staří," oznámila zoo. Se starými lvy byla utracena také jejich obě mláďata, protože podle zoo by sama nepřežila.

Zpráva o osudu lvů je čerstvá a na reakce veřejnosti je příliš brzo. Rozhodnutí o utracení 1,5 roku starého žirafího samečka jménem Marius vyvolalo v únoru protesty tisíců milovníků zvířat.

Zoo své rozhodnutí vysvětlila snahou zabránit příbuzenskému křížení zvířat. Uvedla, že jí tento krok doporučila Evropská asociace zoologických zahrad (EAZA), poněvadž má ve svém rozmnožovacím programu v Evropě již mnoho žiraf s podobnými geny.

Utratili i žirafu

Žirafa v kodaňské zoo byla rozřezána před zraky návštěvníků, mezi nimiž bylo i mnoho dětí, a její maso bylo pak předhozeno lvům a dalším zvířatům. Zda však byli nyní utraceni lvi, kteří sežrali žifaru, zoo nesdělila.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Zoo utratila před zraky návštěvníků zdravé žirafí mláděVideo: Reuters

BBC nedávno s odvoláním na experty informovala, že utracením končí v evropských zoologických zahradách každoročně několik tisíc zdravých zvířat.

Anketa

Měly by zoologické zahrady utrácet zvířata, která nepotřebují?
ano
6,1 %
ne
93,9 %
Celkem hlasovalo 7671 čtenářů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám