Hlavní obsah

Sedmiletá dívka měla v průduškách pěticentimetrovou pijavici

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lékaři z Čao-tchungu v čínské provincii Jün-nan nevěřili svým očím, když začali vyšetřovat sedmiletou dívku s vážnými dýchacími potížemi. Školačka měla v průdušnici pět centimetrů velikou pijavici lékařskou. Přitom tento kroužkovec patří mezi ektoparazity neboli cizopasníky žijící na povrchu těla teplokrevných živočichů.

Foto: Profimedia.cz

Pijavice lékařská. Ilustrační foto

Článek

Když se dívka začala dusit, rodiče ji převezli do dětské nemocnice v Kchun-mingu, hlavním městě provincie Jün-nan. Lékařům pak matka s otcem tvrdili, že pijí vodu z vodovodu a že dcera trpí potížemi s dýcháním asi dva měsíce.

„Mysleli jsme si, že je vážně nachlazená, ale nikdy by mě nenapadlo, že je to pijavice nebo že v ní může být tak dlouho,“ tvrdila matka dívky čínským médiím.

Pijavice žijí ve vodě a dokážou bez potravy přežít řadu měsíců i let. Pak ale, jakmile se přisají na hostitele, vysají tolik krve, že mnohonásobně zvětší svůj objem. To se také stalo v průdušnici zmíněné Číňanky a zvětšená pijavice ucpala dýchací cestu a začala dívku dusit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám