Hlavní obsah

Jogín zemřel na infarkt. Následovníci ho strčili do mrazáku, prý jen medituje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dillí

Ašutoš Maharádž má po celém světě kolem třiceti miliónů stoupenců. Indický jogín z Paňdžábu vedl do 29. ledna misi probuzení božského světla uvnitř člověka. Jenže osudné lednové středy mu život ukončil infarkt srdce. Tak zní závěr soudního lékaře. S ním ale nesouhlasí Maharádžovi stoupenci. Podle nich stále žije a je pouze ve stavu hluboké meditace. Proto ho zavřeli do mrazáku.

BEZ KOMENTÁŘE: Indický jogín se těšil ohromné popularitě

 
Článek

„Není mrtvý. Lékařská věda nerozumí věcem, jako je jogínská věda. Budeme čekat a sledovat ho. Jsme si jistí, že se vrátí a obživne,“ uvedl Maharádžův mluvčí Swamí Višalanand.

Podle Višalananda je Maharádž ve stavu samadhí – nejvyšším stadiu meditace, kdy se tělo jeví jako mrtvé.

„Ani po týdnu sledování se tělo nezačalo rozkládat, proto jsme ho dali do mrazáku. Byl to duchovní zážitek. Chtěli jsme ho balzamovat, ale někdo nám řekl, že když ho budeme balzamovat, má jen mizivou šanci, že znovu ožije. Ujistil nás, že se jednou vrátí,“ dodal Višalanand.

Podle pandžábských úřadů je Maharádž oficiálně mrtvý a s jeho tělem i majetkem tak mohou podle zákonů nakládat stoupenci, které určil jako vykonavatele jeho poslední vůle.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám