Hlavní obsah

Ztracený německý turista se v Austrálii živil mouchami a brouky

Sydney

Šestadvacetiletý německý turista Daniel Dudzisz, který byl skoro tři týdny nezvěstný, se deset dnů živil mouchami a dalším hmyzem. Když procházel odlehlou oblast Queenslandu, ztratil se a odřízla ho povodeň, uvedl list Daily Telegraph.

Článek

„Naneštěstí tam uvízl na deset dnů bez jídla a přežil na mouchách a broucích,“ řekl inspektor Mark Henderson agentuře Fairfax Media a popsal jeho obtížnou situaci: „Jak hladina vody rostla, zjistil, že je odříznutý a izolovaný na kousku souše rychle tekoucí a stoupající vodu. Myslím, že se k němu dostala na každé straně na tři metry.”

Policista dodal, že německý turista hlad zpočátku zaháněl pečenými fazolemi a cereáliemi, ale brzo mu zásoby došly a „od té doby jedl mouchy“.

Pro ABC News Henderson dodal: „Žertoval, že v australském vnitrozemí nikdy nehladoví, protože je tam takové množství much, které se dají jíst, a je možné z nich získat bílkoviny.“ Policista ale ocenil turistovy schopnosti. „Jeho schopnost přežít s omezeným množstvím jídla je ojedinělá. Je to velmi houževnatý muž,“ dodal Mark Henderson.

Zmizení Daniela Dudzisze si vyžádalo rozsáhlé pátrání. Zapojila se do něj policie i místní farmáři. Použili koně, helikoptéry a čtyřkolky. Nakonec ho ale našel ve čtvrtek motorista, který na něj narazil náhodou. Podle jeho slov byl Daniel Dudzisz hladový, ale při smyslech.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám