Hlavní obsah

S papežem Františkem si při audienci pohrál vítr

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Papež František si od svého nástupu do funkce buduje pozitivní image, na některé věci je ale i on krátký a nedokáže je ovlivnit, jak se ukázalo ve středu. Při generální audienci na náměstí sv. Petra ve Vatikánu mu totiž při projevu vítr odnesl čepičku, a aby toho nebylo málo, do obličeje mu zvedl i část roucha.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Papežovi při proslovu uletěla z hlavy čepiceVideo: Reuters

 
Článek

Papež František se na středeční audienci věnoval situaci na Ukrajině. Poutníkům a turistům řekl, že ji sleduje s obavami.

„Chtěl bych ujistit lid na Ukrajině, že mu jsem nablízku a modlím se za oběti násilí, jejich rodiny a zraněné. Vyzývám všechny strany, aby ukončily všechny násilné akce a nalezly shodu a mír v zemi,“ řekl papež během projevu.

Poryv větru v jednom okamžiku odnesl papeži jeho bílou čepičku zvanou solideo a o chvíli později mu zvedl do tváře i část roucha. Papež se ale zachoval jako naprostý profesionál a při nepříjemné situaci nehnul ani brvou a pokračoval v projevu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám