Hlavní obsah

Dívka se na galavečeru točila dokola čtyři hodiny bez přestávky

Čína

Patnáctiletá tanečnice, která se čtyři hodiny bez přestávky točila na galavečeru čínské televize vysílaném u příležitosti lunárního Nového roku, rozpoutala bouřlivé debaty na internetu. Někteří diskutéři požadavek na její vystoupení označili za „krutý”, napsala agentura AFP.

BEZ KOMENTÁŘE: Takhle se tanečnice točila dokola čtyři hodiny

 
Článek

Wej Cchaj-čchiová, neteř čínské taneční hvězdy Jang Li-pchingové, byla vybrána jako "dívka času" na představení čínské státní televize CCTV 30. ledna. Wej, oblečená do bílých, dlouhých, rozevlátých šatů čtyři hodiny nonstop vířila na místě na speciálním pódiu.

Podle čínského státního deníku China Daily měla znázorňovat "běh času a střídání ročních dob". Mnoho lidí před představením, v jeho průběhu i po něm vyjádřilo znepokojení na čínských sociálních sítích. "Nelze to nazvat jinak než krutost," napsal jeden z uživatelů na mikroblogu Weibo, který je čínskou obdobou Twitteru. "Pro mne byl jakýkoli dojem krásy zcela zakryt pocitem znechucení," dodal.

"Patnáctiletá dívka, která se čtyři hodiny otáčí na místě, na to mohu říci jen to, že je to nechutné a zvrácené," napsal další. "Kdo mi může vysvětlit význam jejího čtyřhodinového kroužení?" tázal se jiný.

Dívce to nevadilo

Podle odhadů zhlédlo pořad 704 miliónů diváků a ve dnech následujících po představení se Wej stala jedním z nejvyhledávanějších témat na čínských sociálních sítích. Dívka sama na svém účtu na mikroblogu Weibo několik dní před vystoupením veškerý skepticismus odmítla a svůj tanec označila za jistý druh meditace.

"Někteří lidé tvrdí, že je to kruté, když se musím na galapředstavení otáčet čtyři hodiny na místě, ale ve skutečnosti je to pro mne duševní cvičení," napsala. "Je to způsob, jak vyzkoušet své hranice, podobně jako to činí lidé, kteří se pokusí zdolat Mount Everest jen proto, aby zjistili, zda to dokážou," dodala.

Reklama

Výběr článků

Načítám