Hlavní obsah

Auto stojící před domem pohltila devítimetrová díra

Novinky, vps
High Wycombe

Nečekaný propad země přímo před domem nadělal starosti jedné rodině z anglického města High Wycombe. Nejenom že jim devět metrů hluboká a asi pět metrů široká díra pohltila automobil, navíc nesmí kvůli obavám z dalšího propadu v domě spát, uvedl server BBC News.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Auto se propadlo do devět metrů hluboké díryVideo: Reuters

 
Článek

Phil Conran, který v domě žije s manželkou Liz a dcerou Zoe, si nejprve myslel, že jim vůz někdo ukradl. Až po chvíli zjistili, že auto je pohřbeno v kráteru, který předtím ve tmě neviděli.

„Prvotní šok rychle vystřídala úleva, protože (Zoe) se zrovna chystala jet pryč, když se to stalo. Pokud se podíváte dolů, tak vidíte, že auto je celé zasypané hlínou,“ řekl Conran o voze, který nebyl přes zeminu téměř vůbec vidět.

Rodina nevěděla, co dělat, a tak zavolala polici, která jim poradila kontaktovat pojišťovnu a někoho z radnice města. Poté na místo dorazili i hasiči v doprovodu několika policistů.

Propad pravděpodobně způsobila kombinace několika faktorů, z nichž nejvýznamnějším bylo nedávné deštivé počasí. V oblasti se před asi 150 lety také těžila křída, takže k nehodě mohl přispět i dávno zapomenutý podzemní tunel.

Conranovi se teď zdržují v domě jen přes den, až do odvolání jim totiž bylo doporučeno, aby v něm nespali. Zatím tak nocují u sousedů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám