Hlavní obsah

Při zemětřesení se na letišti zřítil obří orel z Hobita

Novinky, vps

Cestující na letišti v novozélandském Wellingtonu měli při pondělním zemětřesení velké štěstí. Vlivem otřesů se totiž uvolnila u stropu zavěšená dvoutunová plastika orla a spadla dolů, napsala agentura Reuters. Pasažéři včas unikli, jen jednu dívku zasáhla do hlavy, ale nikterak ji nezranila.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V letištní hale se při zemětřesení zřítil obří orelVideo: Reuters

 
Článek

Orla s asi 14metrovým rozpětím křídel umístili na letiště minulý měsíc jako součást propagace filmové hobití trilogie režiséra Petera Jacksona. U stropu visí ještě jeden, tentokrát s Gandalfem na zádech. Ten zůstal nepoškozen.

„Začal se (orel) třást a rachotit, tak jsme skočily pod stůl,“ řekla listu Dominion Post 19letá Lauren Stoneová, která seděla pod orlem s kamarádkou.

„Spadl na nás. Pak jsme všichni utekli. Určitě vím, že mě něco trefilo do hlavy, ale nic se mi nestalo. Všechny matky křičely. Byla tam docela panika,“ dodala dívka.

Druhou plastiku orla technici po pondělní nehodě zabezpečili dalšími popruhy. Po nezávislém vyšetření incidentu se vedení letiště rozhodne, zda orla pověsí zpět ke stropu, nebo zda odstraní i toho druhého.

Reklama

Výběr článků

Načítám