Hlavní obsah

Mládě opice přežilo díky lidskému mateřskému mléku

– Brasília
Novinky, vps

Improvizace ošetřovatelů v zoo v brazilském hlavním městě Brasilia zachránila život mláděti lvíčka zlatého. Tuto opičku totiž po sedmi dnech od narození odvrhla její matka, a mládě tak přišlo o životně potřebné mléko. Spásu našlo v ženě, která mu na žádost zoo poskytla své mateřské mléko, napsala agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Mládě lvíčka zlatého přežívá díky lidskému mateřskému mlékuVideo: Reuters

 
Článek

Mládě ohroženého druhu se narodilo 3. ledna. Jeho matka se o něj prvních sedm dní vzorně starala, ale pak ho zničehonic odvrhla. Lvíčkové jsou kojeni v prvních dvou až třech měsících života, veterináři tak museli rychle hledat náhradní řešení.

Nakonec zjistili, že lidské mateřské mléko je velmi podobné tomu, které by mládě přijímalo od své původní matky, a rozhodli se ho vyzkoušet. Oslovili proto Fabianu Pellesovou, jež má čtyřměsíční dítě.

Rozhodnutí veterinářů se ukázalo jako správné, opička už více než týden bez problému přijímá náhradní mléko. Pokud by se o ni ale matka v prvních dnech nestarala, její přežití by bylo velmi těžké.

„První mléko, které mládě přijalo od matky, bylo klíčové pro jeho přežití. Bez něho by bylo velmi těžké provádět toto ruční krmení,“ řekl jeden z ošetřovatelů.

Reklama

Výběr článků

Načítám