Hlavní obsah

Jezdíte rychle? Nedáváte pozor? Tvrdě za to zaplatíte, ukazuje reklama

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na působivém rozhovoru mezi dvěma řidiči, kteří si právě uvědomili, že se nacházejí jen okamžik od děsivé dopravní nehody, staví novozélandská reklama zaměřující se na porušování povolené rychlosti. Cílí především na řidiče, kteří si myslí, že i při jízdě mírně nad rychlostní limit mají vše pod kontrolou.

Ostatní chybují. Zpomalte, hlásá reklama na bezpečnou jízduVideo: NZ Transport Agency

 
Článek

Spot začíná záběrem na řidiče, který odbočuje z vedlejší silnice na hlavní. V dálce vidí další auto, ale myslí si, že stihne včas projet. Jenže druhý vůz se nezadržitelně blíží a je jasné, že srážce nejde zabránit.

Čas se však těsně před nárazem zastaví. Řidiči vystoupí a začnou se spolu bavit. První prosí o odpuštění své chyby a upozorňuje, že má na zadní sedačce svého syna. Druhému řidiči ale nezbývá než vyjádřit svou lítost. Uvědomil si totiž, že jede příliš rychle. Oba se vrátí do svých aut a následuje očekávaný konec.

Pointou spotu je slogan „Ostatní dělají také chyby. Zpomalte“. Reklama se tak snaží upozornit řidiče, kteří jezdí o něco rychleji, než je povoleno, a považují to za stále bezpečné, že se mýlí. Při vyšší rychlosti totiž nestihnou včas zareagovat na chybu jiného řidiče.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám