Hlavní obsah

Policisté monitorovali v centru Mikulova bobra, nakonec zasáhli

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mikulov

Čtenáři Novinek mají oči všude. Dokonce i v noci na Štědrý den v Mikulově. Čtenář, který si nepřál být jmenován, informoval redakci o tom, že se Mikulovem v nočních hodinách proháněl bobr. Informaci se podařilo ověřit u tamější městské policie. A jak s úsměvem poznamenal velitel policistů - něco takového v Mikulově ještě nezažili.

Foto: čtenář Novinek

Zatoulaný bobr se proháněl ulicemi Mikulova

Článek

„Dnes v brzkých ranních hodinách jsem v ulicích Mikulova zahlédl zatoulaného bobra. O případu byla informována městská policie,” informoval Novinky pozorný čtenář.

„Mohu vám potvrdit, že jsme v 1:20 přijali informaci o tom, že se centrem Mikulova pohybuje bobr. Na místo vyrazila hlídka, která jej skutečně v České ulici našla a chvíli sledovala. Zasahující policisté byli nejdříve opatrní, protože bobr může na člověka i zaútočit. Policisté však po chvíli došli k tomu, že nebezpečí nehrozí, protože je bobr unavený,” informoval Novinky vedoucí městské policie Mikulov Jiří Hamerník.

Foto: Mapy.cz

Bobr běhal přímo v centru Mikulova.

„Policisté se nakonec rozhodli pro použití odchytové tyče, která má na konci síťku. Odchyt byl úspěšný - policisté bobra lapili a z centra Mikulova jej odvezli k nedalekému rybníku,” uvedl vedoucí městské policie.

„Můžu vám říci, že jsem tu za uplynulých 20 let zažil nahánění a odchytávání kachny, labutě či i srnce. Ale bobra jsme tu odchytávali doopravdy poprvé,” dodal s úsměvem Hamerník.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám