Hlavní obsah

Lupič vytáhl v autobuse pistoli, cestující se na něj vrhli a zpacifikovali ho

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Seattle

Bezpečnostní kamery v autobuse městské hromadné dopravy v americkém Seattlu zachytily lupiče, který si ukousl příliš velké sousto. S pistolí v ruce obcházel cestující a vybíral od nich cennosti. Jeden z pasažérů se ho ale nezalekl, chytil ho za ruku se zbraní a začal se s ním prát. Poté se na něj vrhli i ostatní cestující.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Cestující v autobuse odzbrojili lupičeVideo: Reuters

 
Článek

Ze záběrů je patrné, že cestující si nejprve vůbec neuvědomovali závažnost situace. Zabraní do čtení si všimli nebezpečí, až když jim mířila zbraň do obličeje. Chris Briggs, jeden z okradených pasažérů, se snažil zloději vzdorovat, ale rychle to vzdal.

„Šťouchl do mě pistolí a řekl, ať si to nedělám těžší, než to musí být,“ řekl Briggs televizní stanici KOMO News.

O chvíli později už ale lapka tvrdě narazil. Sedící pasažér se sluchátky na uších, který o něm do té doby zřejmě vůbec nevěděl, při pohledu na hlaveň zbraně neváhal ani sekundu. Okamžitě se na lupiče vrhl a snažil se ho odzbrojit. Zatímco někteří cestující začali z autobusu utíkat, jiní se vydali odvážlivci na pomoc a společně ozbrojence přemohli.

Během šarvátky nebyl nikdo zraněn. Policie lupiče, jenž byl identifikován jako 19letý Trevonnte Brown, zadržela a obvinila ho ze tří loupeží a jednoho pokusu o loupež. Žalobci ho označili za „extrémně nebezpečného pro společnost“, je tak držen na kauci 350 tisíc dolarů (asi sedm miliónů korun).

Brownovi hrozí za jeho zločin až 15 let vězení. První soudní slyšení se bude konat na konci roku. K samotné loupeži došlo už 25. listopadu, ale úřady zveřejnily video a podrobnosti o případu až tento týden.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám