Hlavní obsah

Provazochodci přešli v Alpách po laně ve výšce 380 metrů

Novinky, vps

Po laně zavěšeném mezi dvěma kabinami lanovky ve francouzských Alpách přešli v pondělí dva odvážní provazochodci. Francouzi Julien Millot a Tancrede Melet se pohybovali ve výšce 380 metrů, uvedla agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE:BEZ KOMENTÁŘE: Dva provazochodci přešli v Alpách po laně ve výšce 380 metrůVideo: Reuters

 
Článek

„Všichni se bojíme výšek. U lidí se to projevuje rozdílně. Nám oběma je společné, že i přes strach z výšek si s nimi rádi zahráváme, rádi jim čelíme, ať už je to na laně nebo při skocích,“ popsal filosofii obou provazochodců Millot.

Ve francouzských Alpách museli překonat 60 metrů dlouhé lano o tloušťce pouhých 2,5 centimetru. Od pádu je dělilo jen lanko připevněné k jejich postroji.

„Nemáme jinou možnost, než věřit naší výstroji. Bereme to krok za krokem. Nepřeceňujeme se ani se nepodceňujeme, jen děláme to, na co jsme připraveni. Oba jsme inženýři, takže jsme pečliví při přípravě, což nám umožňuje mít čistou hlavu a vyhnout se tak nebezpečnému hazardování,“ uvedl Melet.

Výkon provazochodců byl součástí oslav desetiletého výročí lyžařského resortu Paradiski a lanovky Vanoise Express, které spojují střediska Les Arcs a La Plagne.

Reklama

Související témata:

Související články

Provazochodec přešel přes Grand Canyon

Americký kaskadér a provazochodec Nik Wallenda v neděli večer úspěšně přešel po laně dlouhém více než 400 metrů přes Velký kaňon v Arizoně. A to bez jištění ve...

Výběr článků

Načítám