Hlavní obsah

Useknutou ruku přišili muži ke kotníku, aby ji udrželi naživu

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čínští lékaři se pochlubili neobvyklým zákrokem, když ruku muže, o niž přišel před měsícem při nehodě v práci, přišili k jeho kotníku. Udělali to proto, aby ji udrželi naživu – ihned po úrazu ji totiž nemohli kvůli závažnosti zranění připojit zpět k předloktí. V pondělí napsal server BBC, že ruka už byla úspěšně přišita na původní místo.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Lékaři přišili Číňanovi useknutou ruku ke kotníkuVideo: Reuters

 
Článek

Číňanovi jménem Siao Wej oddělil ruku od těla stroj v továrně. Lékaři v nemocnici v Čchang-te mu řekli, že jeho ruku nemůžou zachránit, a poslali ho do větší nemocnice v Čchang-ša.

Tamní lékaři přišli s radostnější prognózou. Dělníkovi sdělili, že o ruku nepřijde, jen se nejprve bude muset uzdravit jeho předloktí. Aby useknutá část ruky vydržela čekání, přišili ji k jeho levému kotníku.

„Jeho stav byl vážný. Vedle amputace bylo jeho předloktí také zploštělé, a před opětovným připojením ruky jsme se tak museli nejprve postarat o toto zranění,“ řekl jeden z lékařů.

K úrazu došlo 10. listopadu a operace, při níž byla ruka přišita zpět, se konala přesně o měsíc později, jak lékaři v pondělí sdělili médiím. Číňan bude muset podstoupit ještě několik operací, ale chirurgové doufají, že funkčnost jeho ruky bude nakonec plně obnovena.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám