Hlavní obsah

Proslulá zlodějka šperků v 83 letech ukradla z klenotnictví diamantový prsten

Novinky, zkr
Kalifornie

Lidé v jejím věku už většinou nemají moc energie, 83letá Doris Paynová se má však stále čile k světu. I když by bylo možná lepší, kdyby šla na odpočinek. Stařenka je totiž světoznámou zlodějkou šperků a ve středu stanula opět před soudem. Tentokrát za říjnovou krádež diamantového prstenu, uvedla agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: 83letá zlodějka šperků stanula znovu před soudemVideo: Reuters

 
Článek

Poslední akcí neohrožené důchodkyně byla krádež v klenotnictví v kalifornském Palm Desert. Odtud si 21. října odnesla diamantový prsten v hodnotě 22 500 dolarů (448 800 korun). Její obhájce požadoval propuštění na kauci, to však soudce jednoznačně zamítl.

Žena krade desítky let v klenotnictvích po celých USA i Evropě. Scénář je vždy stejný – dobře oblečená, nyní už starší dáma, přijde do obchodu a shání se po nějakém šperku, za který by utratila své peníze. Klenotníky však o některý z cenných kousků, které si nechá předložit, nenápadně připraví.

Podle posledního okradeného Raju Mehty zlodějka tvrdila, že přišla o své klenoty, za což jí pojišťovna vyplatila 42 000 dolarů (838 000 korun). A že za získané peníze si chce pořídit šperky nové, napsal server latimes.com.

„Dělám v obchodě už velmi dlouho, ale nikdy se mi nestalo, že by mi někdo něco ukradl přímo přede mnou,“ dodal Mehta.

V soudních dokumentech kdysi Paynová uvedla do kolonky povolání „zlodějka šperků“. Její život se stal také námětem dokumentárního filmu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám