Hlavní obsah

Žena spala v křesle, okolo ní chodil zloděj a kradl

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britská policie tento týden zveřejnila video zachycující zloděje, který se vloupal do domu 68leté důchodkyně. Zatímco žena spala v křesle, nezvaný návštěvník se kolem ní poklidně procházel. Zloděj ji takto vykradl už popáté, tentokrát se však žena vzbudila a zloděje zahnala, napsal v úterý server BBC News.

BEZ KOMENTÁŘE: Žena spala v křesle, mezitím okolo ní chodil zloděj a kradl

 
Článek

Margaret Woodwardovou z města Long Eaton vykradli během jednoho roku hned několikrát, policie proto do jejího domu nainstalovala skryté kamery.

Ty zachytily 51letého Patricka Reida, jak se už popáté vloupal do jejího domu. Opatrně našlapoval kolem spící stařenky a vybíral, co si odnese. Woodwardová se ale vzbudila a místo toho, aby začala křičet o pomoc, si došla pro svou hůl a se slovy „zlámu ti kolena“ se vydala za zlodějem.

Ten sice unikl oknem, ale policie ho později našla a zatkla. Odsouzen byl už v červnu ke čtyřem letům a osmi měsícům odnětí svobody. Tento týden se případ dočkal oživení, když důchodkyně dostala od policie ocenění za odvahu a k tomu navíc ještě 1500 liber (49 tisíc korun).

„Byla vyloupena pětkrát, to už samo o sobě muselo být traumatizující. Je obdivuhodné, že když se pak vzbudila v přítomnosti zloděje, našla odvahu k tomu, aby ho pronásledovala,“ řekl policista Derek Mapp.

„Ta vloupání mě hodně zasáhla, ale teď, když už je (zloděj) zavřený, se cítím bezpečně,“ uvedla Woodwardová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám