Hlavní obsah

Dívka kvůli vzácnému onemocnění přišla o vlasy a pláče krev

Novinky, vps

Devatenáctiletá Delfina Cedenová před čtyřmi lety začala trpět onemocněním, které jí převrátilo život naruby. Plakala krev, která jí často tekla i z nosu, a přišla o vlasy. Lékaři si s dívkou z Dominikánské republiky dlouho nevěděli rady, nakonec ale zjistili, že za její problémy může nadměrná produkce adrenalinu, napsal server britského listu Daily Mail.

BEZ KOMENTÁŘE: Kvůli vzácnému onemocnění prosakuje dívce krev skrz potní žlázy

 
Článek

V nejhorších stavech prosakovala dívce krev kromě očí a nosu i z pupíku a zpod nehtů na prstech. Jednou dokonce krvácela 15 dní v kuse a musela dostat transfuzi.

„Když to začalo, nevěděla jsem, co si mám myslet. Byla jsem vyděšená a v šoku. Napřed mi nikdo nechtěl pomoct a všichni se na mě dívali jako na blázna. Až jednoho dne, kdy jsem začala krvácet přímo před doktorem, mě začali brát vážně,“ svěřila se dívka.

Lékaři ale ani po desítkách vyšetření nevěděli, co problémy způsobuje. Delfina mezitím přerušila studium a bála se vycházet z domu. Mnoho jejích kamarádů s ní navíc nechtělo mít nic společného.

Pokusila se o sebevraždu

„Lidé se mě báli. Mysleli si, že když se mě dotknou, ušpiním je od krve. Děti se mi smály a pokřikovaly na mě. Dlouho jsem zůstávala zavřená ve svém pokoji,“ dodala Delfina.

Její stav ji přiváděl k zoufalství a vše vyvrcholilo pokusem o sebevraždu, když se předávkovala prášky. Její srdce se dokonce na chvíli zastavilo, ale lékaři ji oživili. Od té doby se paradoxně vše obrátilo k lepšímu.

Našla si totiž přítele, který se o jejím příběhu dozvěděl z médií a přišel ji navštívit do nemocnice. Okamžitě se do sebe zamilovali a dnes jsou zasnoubeni. Po téměř čtyřech letech navíc lékaři přišli na kloub jejím potížím.

Tělo Delfiny totiž produkuje extrémní množství adrenalinu. Jeho hladina u dívky údajně dosahovala hodnoty až 20krát vyšší, než je běžné. Pokud byla ve stresu nebo měla záchvaty úzkosti, její krevní tlak se zvýšil tak prudce, že skrz potní žlázy vylučovala pot smíšený s krví.

Zmírnit projevy vzácného onemocnění pomohly léky, úplně vyléčená ale dívka z Dominikánské republiky není.

„Stále krvácím, ale vím, že to bude v pořádku, protože mám snoubence, který mi pomůže a bude mě ochraňovat,“ dodala Delfina.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám