Hlavní obsah

Dvojník Kim Čong-una má jedinou vadu - moc se směje

Novinky, vps

Změna účesu a trochu make-upu, to stačilo jednomu hongkongskému hudebníkovi k tomu, aby se stal dvojníkem severokorejského vůdce Kim Čong-una. Jejich podoba je téměř dokonalá, pár rozdílů se ale přece jenom najde. Tím nejviditelnějším je úsměv. Dvojník se totiž rád směje, a do zamračeného výrazu své předlohy mu tak kousek chybí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Dvojník Kim Čong-una Video: Reuters

 
Článek

Poté, co se Kim Čong-un stal nejvyšším představitelem KLDR, musel hudebník Howard snášet vtípky od svých přátel. Jeho podoba s mladým vůdcem totiž byla zřetelná na první pohled.

Po pár měsících se 34letý muž, jenž kvůli ochraně soukromí nechce zveřejnit své příjmení, rozhodl, že z toho něco vytěží. Nechal se ostříhat, založil si profil na Facebooku a čekal.

Foto: Bobby Yip, Reuters

Dvojník kim Čong-una pózuje v uniformě.

Úspěch přišel rychle

Už po pár týdnech se ozvala izraelská firma, pro kterou natočil reklamu na hamburgery. S nabídkami se poté doslova roztrhl pytel. Vystupovat na veřejnosti není pro Howarda jako pro muzikanta problém, a tak mu jde práce od ruky. Je možné najmout si ho na oslavu za v přepočtu 13 tisíc korun. Nejraději má ale hudební vystoupení.

Howard je dle svých slov vyšší než Kim Čong-un a také hubenější, ale na tom by klidně zapracoval, jak se smíchem uvedl. I přesto si ho ve středu, kdy v Hongkongu natáčel pro Reuters, lidé pletli se skutečným vůdcem.

Foto: KCNA, Reuters

Severokorejský vůdce Kim Čong-un

Stát se dvojníkem na plný úvazek neplánuje, ale přiznal, že proti dvojníkům ostatních světových vůdců má jednu velkou výhodu.

„Víte, jsem zajištěný po zbytek života. Všichni ti Obamovi dvojníci, ti mají osm let. Já mám celý život. Snad jedině kdyby na něj spáchali atentát, to se může stát. Slyšel jsem, že jeho starší bratr něco plánuje,“ vtipkoval Howard v rozhovoru pro agenturu Reuters.

Reklama

Výběr článků

Načítám