Hlavní obsah

Američané zachránili českého bezdomovce, který se nemohl dostat zpět domů

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dojemný příběh českého bezdomovce žijícího v USA se šíří po sociálních sítích rychlostí blesku. Skupina whatever, která se zabývá vytvářením virálních a zábavných videí, totiž natočila příběh Čecha Jaroslava, který v New Yorku skončil na ulici bez peněz na zpáteční letenku.

Foto: whatever

Bezdomovec Jaroslav poté, co mu tvůrci videí whatever pomohli dát se znovu do pořádku.

Článek

Nízké teploty v New Yorku přiměly tvůrce známých videí k tomu, aby zajistili nějaké teplé oblečení pro lidi žijící na ulici. Jejich dobročinná mise však nabrala nečekané obrátky, když narazili na 53letého bezdomovce Jaroslava z České republiky. Ten takřka nedokázal mluvit anglicky, ale s pomocí přítelkyně jednoho ze členů štábu se dokázal domluvit lámanou ruštinou.

Američané si tak vyslechli příběh o tom, jak Jaroslav přiletěl do USA za prací, ale všechno se úplně zvrtlo. Na autobusovém terminálu ho měli okrást o všechno včetně železné zásoby peněz, která mu měla pomoci v případě, že by se mu nedařilo nějakou dobu najít práci.

Zpět za rodinou

Po údajném incidentu Jaroslav prý záhy skončil na ulici a český konzulát mu nabídl pouze vydání nového pasu, o který byl také okraden. Na letenku zpět neměl peníze, dostal se tak do začarovaného kruhu a začal žít na ulicích Manhattanu. Skrz překladatelku uvedl, že má jediné přání - vrátit se zpět do své vlasti za synem a dcerou.

Skupina mu zaplatila návštěvu kadeřníka, nakoupila mu nové oblečení a zařídila mu hotelový pokoj. Poté navíc zakoupili letenku, díky které mohl Jaroslav hned další den USA opustit. Jeho vděčná reakce pak mluvila za všechno. Zatím však není jasné, kde Jaroslav po návratu do České republiky žije a jaká je doma jeho situace. Dojemné video si můžete přehrát zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám