Hlavní obsah

Kam spěchá? Narodil se za pět minut, v sedmi měsících už chodil a mluvil

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Říkají mu „malý Spitfire”. Narodil se už pět minut poté, co jeho matka začala rodit. To bylo před rokem. V sedmi měsících už začínal s chozením a mluvením. A i nyní, po prvním roce života, neukazuje žádné známky zpomalování svého rychlého rozvoje. Jmenuje se Jonathon Thorpe a označení „superdítě” je v jeho případě poměrně přesné.

Foto: Profimedia.cz

Malý Jonathon Thorpe je tak trochu napřed.

Článek

Na to, jak krátkou dobu chodí Jonathon po povrchu zemském, se toho už stihl naučit až podezřele moc. Zatímco většina jeho vrstevníků má kolikrát ještě problém postavit se na nohy, Jonathon už zkouší tančit a podle jeho rodičů už mu profláknutý tanec Gangnam Style docela dobře jde. A co víc, nemá problém ani s technikou.

Chlapec už před prvními narozeninami uměl přepínat kanály na televizi a v základech ovládal i notebook své matky.

„V sedmi měsících mě už oslovoval ,mami‘ a teď v jednom roce už je opravdu upovídaný. Pořádně ani nemůžeme uvěřit tomu, jaké dělá pokroky. Je inteligentní, silný a pálí mu to,” řekla deníku Daily Mail hrdá matka.

Foto: Profimedia.cz

Jonathon Thorpe začal chodit v sedmi měsících.

„Je neskutečné, jak pochytává nové schopnosti a vše se učí tak vysokým tempem. Musí to mít co do činění i s tím, jak rychle se narodil. Pětiminutový porod je něco neskutečného a stejně rychle mu jde i všechno ostatní v životě. Podle lékařů je vůči svým vrstevníkům zhruba o rok napřed. Nepraktické je snad jen to, jak rychle vyrůstá z oblečení. Chutná mu a jeho noha už se nevejde do bot určených pro děti ve věku 12 až 18 měsíců,” dodala matka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám