Hlavní obsah

Bezdomovkyně vrátila ženě drahý mobil a omlouvala se za hovor její matce

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O tom, že dobří lidé existují, se přesvědčila Kanaďanka Ashley Meilleurová, která distribuuje jídlo bezdomovcům. V jednom z jídelních boxů totiž zapomněla svůj mobilní telefon za nemalé peníze. Bezdomovkyně, která ho našla, okamžitě zavolala její matce, aby se majitelky telefonu dopátrala. Při předání se pak ještě omlouvala za provolané minuty.

Bezdomovkyně vrátila majitelce ztracený mobil a ještě se omlouvala, že z něj volala její matce

 
Článek

To, že se člověk stal bezdomovcem, nemusí ani v nejmenším znamenat, že nemá dobré vychování. O tom se přesvědčila i Meilleurová. Ve Winnipegu zastavila na semaforu a opodál spatřila skupinu bezdomovců s cedulí „Jsme hladoví, cokoliv pomůže”. Vystoupila tedy a jedné z žen předala obědový balíček, načež rychle vběhla zpět do auta a odjela. Zapomněla však na to, že si do balíčku odložila svůj mobilní telefon.

O dvacet minut později zavolala Meilleurové její matka (pozn. red.: zda na pevnou linku či jiný mobilní telefon zdroj neuvádí), aby své dceři řekla, že jí volala nějaká žebračka s tím, že má telefon její dcery.

Když se žena s bezdomovkyní setkala a chtěla ji odměnit, ta odmítla cokoliv přijmout a ještě se ženě omlouvala, že provolala několik minut telefonátem její matce, aby ji zvládla dohledat.

„Dokonce mi řekla, že se cítí hloupě kvůli tomu, že to byl dálkový hovor, a ona mi provolala několik minut,” uvedla Meuillerová a dodala, že bezdomovkyni plánuje dát aspoň vlastní mobilní telefon a platit za ní dva roky účet, aby mohly zůstat v kontaktu a ona jí mohla lépe pomáhat.

Anketa

Pokud byste našli mobilní telefon, pokusili byste se mu přístroj vrátit?
Samozřejmě
84,7 %
Pokud by byl drahý, nechal/a bych si ho
2,9 %
Nechal/a bych si ho, mně by také nikdo nic nevrátil
12,4 %
Celkem hlasovalo 20942 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám