Hlavní obsah

Miss Reneta startuje, středoškolačky se mohou hlásit

Právo, Pavel Karban

Castingem ve slovenské Žilině odstartuje v sobotu 30. listopadu 22. ročník mezinárodní soutěže studentek středních škol, Miss Reneta 2014. Letos s podtitulem Galerie snů. Finále tradičního klání, které hledá nejkrásnější a nejsympatičtější studentku, se uskuteční 4. dubna příštího roku v Havířově.

Foto: www.missreneta.cz

Finálový večer minulého ročníku Miss Reneta.

Článek

„Každá z finalistek si v celovečerním programu vysní nějaký svůj sen,“ prozradil za pořadatele Libor Lenčo s tím, že zatím se do soutěže prostřednictvím internetových stránek přihlásila takřka stovka dívek. „Kupodivu se doposud přihlásilo více dívek z Čech než z Moravy či Slezska,“ dodal.

Všechny přihlášené studentky se musí zúčastnit jednoho ze čtyř castingových kol. Ty se kromě Žiliny uskuteční 2. prosince v polském Sosnowci, 14. prosince v Praze a 18. ledna v Havířově-Podlesí. „Záštitu nad slovenským kolem převzal předseda Žilinského kraje,“ poukázal Lenčo.

Podmínkou účasti v Miss Reneta 2014 je, aby dívky byly starší 15 let a navštěvovaly v tomto školním roce libovolný ročník některé střední školy. „Přihlášené dívky si mohou na našem serveru založit vlastní stránku s fotografiemi. Internetová prezentace je pro přihlášené dívky dobrovolná a nezakládá nárok na výběr do finále,“ upozornil Lenčo, který doufá, že i letošní ročník nechá vyniknout dívkám, které budou v budoucnu bodovat v soutěži Česká Miss.

Absolvují tři soustředění

Vybrané finalistky absolvují tři soustředění, jedno v lednu, druhé v březnu a třetí těsně před finálovým večerem počátkem dubna. Kromě hlavního titulu Miss Reneta 2014 vyhlásí organizátoři také vítězky Miss Reneta foto, Miss Reneta publikum a Miss Reneta internet.

Organizátory soutěže Miss Reneta jsou Střední škola Havířov-Prostřední Suchá, Klub přátel školy a Městské kulturní středisko Havířov.

Více o soutěži na www.missreneta.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám