Hlavní obsah

Celý život miloval ohňostroje. Jeho popel se stal jejich součástí

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lepší rozloučení mu přátelé a kolegové připravit nemohli. Král ohňů Keith Austin, jehož celoživotní láskou byly ohňostroje, se po smrti stal jejich součástí. Austinův popel byl vystřelen do nebe v úterý v anglickém hrabství East Sussex společně s hromadou světelných jisker.

Během Guy Fawkes Night byl odpálen i popel hlavního organizátora

 
Článek

Pětasedmdesátiletý Keith Austin zemřel v září. Za správný den k rozloučení s drahým přítelem a uznávaným kolegou jeho blízcí ale považovali až 5. listopad. V tento den se totiž v Lewes v hrabství East Sussex pravidelně koná obří ohňová a ohňostrojová show — Guy Fawkes Night.

Austin byl dlouhých 50 let hlavou populární ohňostrojové události považované za největší na světě, jež připadá na toto datum. Každoročně se show účastní desetitisíce nadšených diváků. Kromě hry světel je součástí akce také velký maškarní průvod. Letošní ročník se stal jedinečným.

Foto: Profimedia.cz

Keith Austin

Organizátoři přidali do prvního a posledního ohňostroje Austinův popel. Byl vystřelen vysoko k nebi doprovázen pestrými barvami. Podle oficiálních odhadů tomuto okamžiku přihlíželo asi 30 tisíc lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám